H AMD αναβαθμίζει την γκάμα των επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης, για να δώσει νέα ώθηση στην κατηγορία των netbooks.
Πέρσι, η AMD έδωσε νέα πνοή στην αγορά των netbooks, με τους επεξεργαστές E-350 και C-50, οι οποίοι έδωσαν νέες δυνατότητες στα netbooks, αλλά και σε αρκετά οικονομικά συστήματα μέχρι και τις 15,4 ίντσες, για όσους επιλέγουν φορητότητα και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας αντί για υψηλές επιδόσεις.
Η εταιρεία, τώρα, έρχεται να ανανεώσει τη γκάμα των επεξεργαστών της, με τρία νέα μοντέλα, τον Ε-450, τον Ε-300 και τον C-60. Από πλευράς βασικής αρχιτεκτονικής, οι νέοι επεξεργαστές δεν διαφοροποιούνται επί της ουσίας, ωστόσο παρουσιάζονται αναβαθμισμένοι, χρονιζόμενοι σε υψηλότερες συχνότητες, ενσωματώνοντας υψηλότερης απόδοσης υποσύστημα γραφικών και (το κυριότερο), υποστηρίζοντας τη λειτουργία Turbo Core, με την οποία ο επεξεργαστής υπερχρονίζεται αυτόματα, με την προϋπόθεση ότι βρίσκεται εντός των ορίων θερμικής αντοχής του, όπως έχουν προσδιοριστεί από τον κατασκευαστή.
Ειδικότερα, ο επεξεργαστής E-450 αντικαθιστά το μοντέλο Ε-350, χρονιζόμενο στα 1,65GHz από τα 1,6GHz του παλιού μοντέλου, προσφέροντας υποστήριξη μνήμης DDR3 1,333MHz, από 1,066MHz, ενώ το υποσύστημα γραφικών Radeon HD 6320 GPU είναι ελαφρά ταχύτερο (από τα 492MHz στα 508MHz). Με την χρήση όμως του Turbo Core, μπορεί να «πιάσει» και τα 600MHz.
Το οικονομικότερο μοντέλο E-300, που είναι και αυτό dual core, όπως ο E-450, αντικαθιστά τον παλιό μονοπύρηνο E-240, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι επεξεργαστές για netbooks της AMD στο εξής θα είναι τουλάχιστον διπύρηνοι. Ο Ε-300 μπορεί να χρονίζεται χαμηλότερα από τον Ε-240, αλλά οι δύο πυρήνες του δίνουν προβάδισμα στις επιδόσεις.
Τέλος έχουμε και τον C-60, έναν επεξεργαστή που στοχεύει στην χαμηλή κατανάλωση, με δείκτη TDP μόλις στα 9W και ο οποίος προσφέρει λειτουργία Turbo Core τόσο στον κεντρικό επεξεργαστή (φτάνει μέχρι τα 1,33GHz από το «νορμάλ» 1GHz), ενώ με ανάλογο τρόπο, το GPU φτάνει τα 400MHz, από τα κανονικά 276MHz.
Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των νέων συστημάτων που θα βασίζονται στους συγκεκριμένους επεξεργαστές είναι η υποστήριξη του τύπου σύνδεσης DP++, το οποίο έρχεται σε απόληξη DisplayPort, αλλά μπορεί, με τη βοήθεια διακλαδωτή, να «βγάλει» δύο εξόδους εικόνας, μια HDMI και μια DVI, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.